Какво представляват зъбните имплантати!?

Какво представляват зъбните имплантати!?

Зъбните имплантати са титаниеви винтове, поставени в костта, с цел да се заместят един или няколко липсващи зъба и Вие да възвърнете своето самочувствие за красиво и пълноценно (говорно и дъвкателно) съзъбие.

Какво обаче е важно да се знае! Напоследък имплантологията стана популярна в нашата страна и всеки трябва да знае няколко основни правила при постя
вянето на имплант.
Това е един от най-съвременните методи за лечение в денталната практика въобще, който при професионално и етично изпълнение се налага и като един от най-успешните( над 98% успеваемост).

Погрешно и невежо е схващането, че имплантатът е „зъб на винт“, който лесно може да бъде поставен от всеки и веднага след поставянето му ние си тръгваме от кабинета със зъб и ангажиментите ни приключват. Имплантът е чуждо тяло във Вашият организъм, за това имплантацията е планирана процедура от специалист – имплантолог и изисква поредица от изследвания – кръвни, рентгенови и др, обстойно обсъждане и информиране относно всички показания и противопоказания, както и необходимостта от семпли грижи от страна на пациента. Следва 2-6 месеца, през които имплантата се оставя за да се адаптира към костта – остеоинтегрира ( през това време, разбира се, на мястото на липсващия зъб може да бъде поставен пластмасов временен зъб, за да не се нарушава хармонията на Вашата усмивка). След този период се пристъпва към естетичната част от процедурата, а именно подготовката и поставянето на зъбна коронка – металокерамична, керамична, циркониева или другa по избор на пациента.

Винаги изисквайте от лекуващият ви стоматолог възможно най-пълна информация относно процедурата и материалите, които ще се използват при лечението Ви.

0