Защо избрах имплантиЕстетична стоматологияИзбелванеСемейни пакети

Цялостна промяна на усмивката

Какво не харесвам в усмивката си?

Някои често срещани отговори на този въпрос са:

 1. Липсващи зъби

  Ако имате този проблем, той би могъл да се отрази на самочувствието Ви, да доведе до затруднения в говора, дъвченето или да поражда дискомфорт. Той би могъл да се реши чрез поставяне на зъбни импланти, естетична мостова конструкция или частична снемаема протеза. Естетичното възстановяване ще бъде съобразено с цвета и формата на Вашите естествени зъби и няма да се забелязва!

 2. „Криви“ зъби

  Много от нас нямат идеално подредени зъби и това е често срещан проблем не само при децата, но и при много възрастни, които се притесняват от носенето на ортодонтски приспособления или брекети. Ако Ви притесняват разстояние между съседни зъби или неправилното им подреждане, едни от възможните решения на проблема биха били зъбните фасети (порцеланови или от друг материал) или зъбните коронки.

 3. Пукнатини в емайла

  Чест проблем, особено при хора практикуващи контактни спортове. Могат да бъдат коригирани чрез процедури на директен бондинг върху емайла, зъбни фасети или зъбни коронки.

 4. Преоцветени зъби

  Ако не сте доволни от цвета на Вашите зъби желаете той да бъде променен има няколко възможни решения. На пазара съществуват многобройни системи за домашно избелване, но някои от тях при неправилна употреба могат да причинят сериозни увреждания в емайла и венците Ви. Избелващите процедури в денталния кабинет са с далеч по сигурен резултат.

 5. Не харесвате вида на Вашите стари пломби/възстановявания

  Метални или преоцветени “бели“ пломби или стари коронки биха могли да се отразяват на вида на Вашета усмивка. Чрез подмяната им бихте могли да възвърнете нейният блясък.

Най честите манипулации, преобразяващи Вашата усмивка, включват:

 1. Порцеланови фасети

  Представляват тънки люспи, най-често от порцелан, които залепени върху подготвените зъбни повърхности, могат да променят формата, цвета и разположението на зъбите.

 2. Дентални импланти

  Те са добър избор при липсващи единични зъби. Пpедставляват метални винтове, които заместват коренът на липсващия зъб и служат като опора за задържане на естетичното възстановяване.

 3. Избелващи процедури
 4. Процедури на директен бондинг върху емайла.

  При тези процедури, чрез наслояване на композитен материал директно върху емайла, се постигат отлични корекции в цвета, а понякога и във формата и подреждането на зъбите.